top of page

Colline di Rafael

Welkom!

 

Colline di Rafael is een gezamenlijk project van een Belgische (Vlaamse) familie bestaande uit drie gezinnen met in totaal 6 kinderen.

Colline’ verwijst naar de heuvelachtige omgeving begroeid met olijf- en wijngaarden in de streek van Piegaro, op de grens van Umbrië en Toscane. Hier zitten we in het hart van Italië, op de Oost-West as tussen Perugia en Orvieto en op de Noord-Zuid as tussen Firenze en Rome.

Rafael’ is een typisch Italiaanse naam (tevens van een beroemde Italiaanse schilder), maar bevat ook de beginletters van de namen van de zes kinderen.

Colline di Rafael is een paradijs waar koppels, gezinnen, families en vriendengroepen een onvergetelijke vakantie doorbrengen.

9.jpg

Waarom Colline di Rafael?

Colline di Rafael is dé ideale plek voor een onvergetelijke vakantie in het hart van Italië.

- Mooie, authentieke vakantiewoningen

- Een prachtig gemeenschappelijk zwembad 

- Zicht op het meer en de omliggende olijfgaarden

- Een verblijf in één van de mooiste regio's van Italië: op de grens van Umbrië en Toscane

Onze vakantiewoningen kunnen apart of tezamen gehuurd worden door koppels, gezinnen, families en vriendengroepen.

Paradijs voor volwassenen en kinderen

Iedereen is welkom in Colline di Rafael, maar tijdens de schoolvakanties zijn  er ook gezinnen met kinderen.

We beseffen zeer goed dat reizen met kinderen niet altijd eenvoudig is. Colline di Rafael biedt een concept waar ouders én kinderen een geweldige tijd beleven. Waar ontspanning en cultuur kunnen afgewisseld worden. Waar ontmoeting mogelijk is, maar waar privacy en rust ook gegarandeerd zijn.

Het domein bevat twee boerderijgebouwen en is ingedeeld in 6 vakantiewoningen. Hier kunnen gezinnen, al dan niet met kinderen, een mooie vakantie beleven. Er is een grote gemeenschappelijke tuin (olijfgaard) en groot zwembad (6x14 meter), maar ook voldoende private ruimte en terrassen.

Onze ideale gasten zoeken een goede mix tussen enerzijds de geborgenheid van het eigen gezin in de eigen vakantiewoning of op het eigen terras en anderzijds de interactie met andere gasten aan het zwembad of in de gemeenschappelijke tuin.

Onze gasten houden van cultuur en verkennen graag de kunststeden en ‘borghi piu belli’ in de omgeving, maar genieten ook graag van de Italiaanse zon en het zwembad.

Onze gasten hebben alle leeftijden. Ze komen met of zonder kinderen. Maar ze aanvaarden wel dat kinderen op het domein buiten spelen. Al moeten ‘s avonds de spullen wel opgeruimd worden en moet de rust weerkeren. Op dat moment gaat de zon onder achter de heuvel en is het ook tijd voor een lekker glaasje wijn of limoncello om een mooie dag af te sluiten. Ook dat kan perfect op het eigen terras of samen met nieuwe vrienden in de gemeenschappelijke tuin.           

Ervaring in Italië

We zijn niet aan ons proefstuk toe. We reizen al jaren heel Italië rond, als kind en mét kinderen.

In 2018, na eerder grondig onderzoek in de verschillende Italiaanse regio’s, besloten we om een vakantiewoning “Casa Trasimonte”  (www.casatrasimonte.be) aan te kopen met zicht op het Trasimeense meer, net boven het dorpje Tuoro sul Trasimeno. We zorgden voor een kindvriendelijke aanleg met zwembad, speeltuintje, en een veilige omheinde plek om te spelen. Ideaal voor een ontspannen vakantie voor ouders en kinderen.

Ondertussen kregen we heel wat mooie recensies van tevreden families die hun droomvakantie doorbrachten in Casa Trasimonte.

Iets later kochten we ook een huis “Villa Vera” in het centrum van het nabijgelegen dorpje Tuoro sul Trasimeno. Dit is ingedeeld in een aantal vakantiewoningen die ideaal zijn voor mensen die te voet naar de bakker en de slager willen kunnen gaan en die enkel de straat hoeven over te steken om cappuccino of prosecco te gaan drinken op het dorpspleintje. Door zijn centrale ligging is dit ook een ideale uitvalsbasis om zowel Umbrië als Toscane verder te verkennen.  

Vanuit onze Italiaans passie gingen we verder op verkenning ten zuiden van het Trasimeense meer. In 2020 vonden we daar een oud landgoed met twee authentieke boerderijgebouwen en een olijfgaard. We gaven het de naam "Colline di Rafael" (www.collinedirafael.com). Hier creëren we een plek waar onze gasten een onbezorgde vakantie kunnen doorbrengen en waar ook kinderen volop buiten kunnen spelen.

Wij heten u van harte welkom en wensen u alvast een onvergetelijke en ontspannen vakantie toe.  

Team Colline di Rafael

bottom of page